Tips voor een bezoek aan B&B 't Wad

Oast West, op 't Bildt 't best !

Een bijzondere combinatie van verkennen en ultiem ontspannen. Natuur en cultuur. Uitwaaien op 't Wad. Op ontdekking in karakteristieke Friese dorpen, suppen in de grachten van Leeuwarden en winkelen in het gezellige centrum. Binnen de kortste keren op de Waddeneilenden. Frisse lucht. Fietsen en wandelen. Zoveel te ontdekken, zoveel te genieten. Oast West, op 't Bildt 't best ! 

Bezoek het gezellige centrum van Leeuwarden

Maak kennis met het historische hart van Leeuwarden. Maak een stadswandeling of verken de stad vanaf het water door te gaan praamvaren. Of ga voor een romantische beklimming van de toren de Oldehove by night. Lekker shoppen kan ook maar vergeet dan ook niet het gezellige Franeker, Harlingen of Dokkum.

leeuwarden- oldehove-Friesland-

Theo de Witte

wadlopen-friesland

Jose1964 via Pixabay

Ontdek het Wad

Wadlopen in het mooie plaatsje Paesens-Moddergat gelegen aan de Waddenzee. Ervaar het Wad anders door mee te gaan met de excursies, “Eten uit de zee” en “De schone schoenen” tocht.

Uniek in Friesland

“Een magistrale beleving van stoom, architectuur en water. Beleef het leukste dagje uit bij het Unesco Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal!”

woudagemaal-benbhetwad-overnachten

alkmade via Pixabay

friesland-alde feannen-overnachten

Aldefaenen.nl

Verdwijn in de Friese natuur

Natuurliefhebber? Dan zit je goed in Friesland. Met maar liefst 4 nationale parken, de Waddenzee als UNESCO Werelderfgoed én het Waddengebied dat onlangs uitverkozen tot het 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' kun je eindeloos genieten van weidse landschappen, unieke flora en fauna, heldere wateren en historische duinterpen. In de B&B vind je verschillende kaarten voor wandel- fietstochten. Sint Jacobiparochie is ook de startplaats van het Jabikspaad, de Friese Camino de Santiago. Het Jabikspaad is 130 kilometer lang en loopt naar Hasselt. Langs onze locatie gaan ook o.a. de Waddenzeeroute en de Elfstedentocht route.

Friese IJsselmeer

Heerlijk om tijdens een zomeravondwandeling de hele tijd over het water uit te kijken. Tussen het dorp Molkwerum en het prachtige historische stadje Hindeloopen kun je heen en weer over de dijk langs het IJsselmeer lopen. Bij warm weer loop je zo het IJsselmeer in voor verkoeling, het blijft lang kniediep. Ontdekken hoe mooi Friesland is vanaf het water, huur een bootje en ga de Friese meren op.

friesland- boot huren-B&B 't Wad-overnachten

Theo de Witte

zwarte haan- sint jacobiparochie-oudebildtdijk-benbhetwad

Lekker ite!

Lekker ite! Dat zeggen de Friezen ! Wandelend naar Zwarte Haan om daar een hapje te eten. Met de fiets naar Westhoek, richting Sint Annaparochie allemaal 'lekker ite' mogelijkheden.

Cultuur

Friesland loopt over van cultuur. Het Planetarium Eise Eisinga in Franeker is het bezoeken waard. De Planetariumkamer en het indrukwekkende radarwerk vormen het oudst werkende planetarium ter wereld. In de stad Leeuwarden vermaak je je uren in het Fries Museum of lekker shoppen en genieten op een terrasje.

planetarium-franeker-friesland-benbhetwad
waddeneilanden-friesland-overnachten-B&B 't Wad

Marty Slager fotografie

Waddeneilanden

Vanuit Friesland maak je de oversteek naar vier van de vijf Waddeneilenden. Welk eiland kies jij?

Vlieland (de boot vertrekt vanaf Harlingen)

Terschelling (de boot vertrekt vanaf Harlingen)

Ameland (de boot vertrekt vanaf Holwerd)

Schiermonnikoog (de boot vertrekt vanaf Lauwersoog)

Vier eilanden, dat betekent vier keer genieten! De combinatie van de open horizon, de grenzeloze lucht die zich boven de Waddenzee uitstrekt en de natuurlijke overgang tussen wadplaten en de zee maakt een bezoek aan de Wadden tot een bijzondere ervaring. Op de Wadden ben je mijlenver verwijderd van overvolle agenda's, drukte en afspraken.

Nationale Parken

Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Lauwersmeer, Nationaal Park de Alde Feanen en Nationaal Park Schiermonnikoog.

11Fountains

De Elfstedentocht opnieuw uitgevonden, dat is 11Fountains. Elf internationaal gerenommeerde kunstenaars sierden in 2018 de elf cultuurhistorische steden van Friesland met unieke waterwerken. Mist, ijs, stoom, zeewater... iedere stad een eigen verhaal. Bekijk de elf fonteinen zelf tijdens jouw Elfstedentocht. Prima mogelijk zonder ijs.

11fountains-friesland-benbhetwad
friesland-nationale parken-overnachten-benbhetwad